• darkblurbg

De Keuze

De Keuze

Vandaag een boekentip: De Keuze! Je bent niet verantwoordelijk voor wat je overkomt maar wel voor de keuze die je maakt voor hoe je ergens mee omgaat. En acceptatie en het aangaan van angst en verdriet kom ik binnen coaching vaak tegen.

Het verdiepingsmodel

Het verdiepingsmodel

Uit ervaring weten we dat belemmerende overtuigingen in ieder traject een belangrijke rol spelen. Zelfs al start een traject met een heel praktische ogenschijnlijk eenvoudige coachvraag, dan zitten daar vaak diepgaande belemmeringen en overtuigingen onder die iemand gedurende zijn leven heeft opgebouwd. Daar niet mee werken betekent vaak een kortdurend resultaat.

Huidhonger

Huidhonger

Elkaar aanraken was eigenlijk zo normaal dat je je er soms niet eens van bewust was. Dat merk je pas als het ineens niet meer mag. Dan wordt de behoefte eraan tastbaar. Huidhonger. Waarom verlangen we zo naar fysiek contact en wat is het effect van het ontbreken ervan op ons dagelijks leven. Hoe kan dit een rol krijgen binnen coaching?

Denkfouten

Denkfouten

“Ik moet het goed doen.” Een gedachte die me regelmatig parten speelt. Een gedachte die helemaal niet klopt kan een rotgevoel geven. Zulke 'denkfouten' herkennen en benutten kan je helpen.

5 tips om als coach met tegenslagen om te gaan

5 tips om als coach met tegenslagen om te gaan

Als coach voel je soms zelfvertrouwen en kracht en soms weet je het even niet meer. Je weet niet hoe je je eigen bedrijf vorm moet geven en hoe je daarin keuzes kan maken. Of je vindt het lastig om nieuwe klanten te krijgen of hoe je klanten verder kan helpen. Hoe je daarmee om kan gaan is theoretisch allemaal zo makkelijk. Zeker als coach weet je vaak precies wat je hiervoor in kan zetten. Maar hoe ga je hiermee om als het jezelf betreft?

hulp bieden?

hulp bieden?

Iedereen heeft af en toe steun nodig. En vaak doet het ons ook goed om iemand hulp te geven. Zeker als je werkzaam bent vanuit een zorgend beroep. Dan zit het in je natuur. Maar steun krijgen is niet altijd helpend.

Digitale coaching

Digitale coaching

Digitale coaching i.v.m. het coronavirus, werkt dat wel? In de opleiding tot professioneel coach die ik geef zit een blok wat gaat over e-coaching. Natuurlijk laat ik deelnemers zelf ervaren hoe zij dit vinden om te doen. Ik was zelf altijd wel wat sceptisch. Liever gewoon direct contact. Natuurlijk is telefonische, mail en app ondersteuning rondom een traject heel waardevol, maar complete sessies digitaal zag ik dat nog niet zo als mijn ding. Nou, daar zit ik dan, oortjes in, programma staat klaar en de nodige schermen met informatie om te kunnen delen staan open.  Digitaal coachen is natu…

Groepscoaching

Groepscoaching

Waarom groepscoaching? Dat kan ik je bijna niet uitleggen, ik raad je aan dat zelf te ervaren!

Nieuwe website

Nieuwe website

5 Jaar geleden ben ik gestart als coach. Dat voelde niet als een keus maar iets wat van binnen borrelde en gewoon "moest". Intensieve en leerzame jaren met heel bijzondere kijkjes in de levens van mensen en bij kunnen dragen aan hun ontwikkeling.