• darkblurbg

metafoor belemmerende overtuigingen

Gepubliceerd op: 08-09-2020

Werk jij als coach graag met belemmerende overtuigingen? Lees dan deze krachtige metafoor eens:

Een voorbijganger nam een kijkje bij de dieren van een circus. Toen hij bij de olifanten aankwam was hij verbaasd dat ze alleen maar met een touw aan één poot waren vastgebonden. Hij begreep niet waarom ze niet losbraken, want ze konden gemakkelijk het touw breken.

Hij vroeg aan één van de dierentemmers waarom de olifanten niet probeerden te ontsnappen, De man zie: wanneer ze klein zijn, worden ze met een touw aan hun poot vastgebonden. Ze proberen uit alle macht vrij te komen, maar ze zijn niet sterk genoeg. Op den duur geven ze hun pogingen op. Wanneer ze groter worden, kunnen ze het touw eenvoudig breken, maar ze zijn er ondertussen van overtuigd dat ze dat niet kunnen omdat ze niet sterk genoeg zijn. Dus proberen ze het niet meer.’

Net als die olifant geloven veel mensen dat ze iets niet kunnen, gewoon omdat ze ooit gefaald hebben of omdat hun omgeving ze dat heeft laten geloven. Laat je eigen overtuigingen of die van anderen je dromen nooit in de weg staan.

Wil je een training volgen die je een echt professional maakt in het werken met belemmerende overtuigingen? klik HIER voor meer info.