• darkblurbg

Ontdek de kracht van Transactionele Analyse (TA) in de praktijk!

Gepubliceerd op: 26-03-2024

Als coach vond ik TA aanvankelijk een uitdagend concept om mee te werken. Maar naarmate ik meer ervaring opdeed, realiseerde ik me hoe doordrenkt elk gesprek is met TA - niet alleen bij mijn coachees, maar ook bij mezelf.

Onlangs begeleidde ik een cliënt die worstelde met haar werkgever. Ze voelde zich niet erkend voor haar inzet en energie. De gedachte om op te geven kwam steeds vaker bij haar op. Met behulp van TA ontdek kaarten hebben we haar aannames en gedragspatronen helder in kaart gebracht.

Ze ontdekte dat ze vaak de rol van het 'aangepaste kind' aannam, wat leidde tot een "kritische ouder" reactie, waardoor ze juist weerstand opriep bij haar leidinggevende. Samen zijn we op zoek gegaan naar een volwassenere rol en hebben we effectieve communicatiestrategieën ontwikkeld waarin ze haar grenzen duidelijk kan aangeven en haar behoeften kan uiten.

De foto van de kaarten fungeert nu als een krachtige herinnering voor haar. Ben jij ook benieuwd naar hoe de TA Ontdek kaarten jou kunnen helpen in jouw coachingpraktijk? Neem dan hier een kijkje op 

Laten we samen de kracht van TA benutten voor effectieve coaching! 💼✨