Werkwijze


Het is belangrijk om te weten dat ik je geen adviezen en oplossingen zal geven over hoe jij jouw problemen kunt aanpakken. Dat kun jij namelijk zelf veel beter! Wat ik met ZonderMeer Coaching doe is luisteren naar wat er in jou gaande is, jou uitdagen en begeleiden om je eigen oplossingen te vinden en toe te passen in je dagelijks leven.

Een coachtraject bij ZonderMeer Coaching bestaat gemiddeld uit 8 sessies. De duur van een gesprek is meestal 1 tot 1,5 uur. Een persoonlijk ontwikkel-traject is opgebouwd uit een aantal stappen:

Probleem of wens

Er is een behoefte aan verandering in leven of werk en die wil je graag realiseren. Maar je weet nog niet goed hoe je dit kunt aanpakken en / of wat je precies wilt.

Intake

Een coachingstraject start met een kennismakingsgesprek. Dit eerste gesprek is kosteloos en vrijblijvend. In dit eerste gesprek ligt de nadruk op het bepalen van de vraag/wens en de te behalen doelen. Tevens kan ik je uitleg geven over mijn werkwijze en kun je bepalen of dit je aanspreekt.Na het kennismakingsgesprek kun je besluiten of je met mij in zee wilt gaan.

Wie ben ik

In deze fase kijken we samen naar wie je bent, wat je kwaliteiten en drijfveren zijn en welke keuzes je tot nog toe in je leven gemaakt hebt en wat ze je gebracht hebben. Welke levenservaringen bepalen waar je nu staat. In dit traject kan ook een drijfverentest afgenomen worden. Dit is een persoonlijkheidstest die is bedoeld om te helpen bij het maken van een overzicht van de waarden die voor jou belangrijk zijn. Dit kan je zelfinzicht verdiepen en kan je helpen bij het maken van keuzes en het bepalen van doelen.

Doel bepalen

De volgende stap is om goed te bepalen waar je naar toe wilt of wat voor jou belangrijk is en wat de door jouw gewenste situatie is. Een duidelijk doel stellen is belangrijk om zo focus en afbakening te krijgen voor het traject dat je ingaat.

Aan de slag

Life

Nu kun je aan het werk! Met behulp van allerlei werkvormen, oefeningen, opstellingen van situaties ga je aan de slag om tot inzichten en oplossingen te komen. In de sessies gaan we dus niet in gesprekken de problematiek helemaal uitdiepen. Je gaat vooral oefeningen doen die je helpen om anders met een situatie om te gaan op een manier die bij jou past. Je gaat je steviger voelen in lastige situaties. Je krijgt huiswerk mee om thuis opdrachten te maken en om te oefenen. Meer informatie over life-coaching: klik hier

Loopbaan

Bij loopbaancoaching gaan we aan de slag met het richting geven aan je loopbaan. Zo nodig worden er stappen gemaakt voor het maken van een CV, het zoeken van de juiste vacatures, het maken van brieven en het oefenen van gesprekken. Meer informatie over loopbaan-coaching: klik hier

Afronding

In de afronding voeren we een evaluatie uit. Door nog even stil te staan bij de veranderingen die je hebt doorgemaakt wordt nog eens duidelijk wat je allemaal gedaan hebt en wat de effecten zijn van het coachings-traject en hoe je nu verder kunt. Tevens wil ik graag weten wat je vond van het traject en mijn begeleiding, zodat ik mij ook verder kan ontwikkelen. Ter afsluiting krijg je van mij een rapport mee met een persoonsanalyse en het plan van aanpak dat we gevolgd hebben en een eindevaluatie.

Nazorg

Na afloop van het coachingstraject ben je weliswaar op jezelf aangewezen, maar je staat er niet alleen voor. D.m.v. mailcontact of telefonisch contact kunnen er een aantal contactmomenten plaatsvinden.

Bedrijfsleven

Voor coaching binnen het bedrijfsleven ga ik graag een persoonlijk gesprek aan om te onderzoeken wat de wensen en mogelijkheden zijn. Klik hier voor mijn contactgegevens.

Accreditatie

Ik ben geaccrediteerd volgens de NOBCO en de stichting Post HBO en volg de Nobco gedragscode. Klik HIER voor meer info over de NOBCO gedragscode. Daarnaast ben ik geregistreerd bij het crkbo (centraal register kort beroepsonderwijs).Crkbo

Nobco

PHBO logo