Waarom zijn jouw persoonlijke waarden zo belangrijk?


Zingeving, authenticiteit, respect, verbinding en persoonlijke groei…, dat zijn mijn persoonlijke waarden. Dit rijtje waarden heeft mij veel helderheid gegeven. Vooral in het nemen van beslissingen. Want je persoonlijke waarden zijn, veelal op onbewust niveau, de knoppen die je motiveren, je interne drijfveren. Hierop baseer je vaak onbewust beslissingen.

Als iets niet goed voelt, komt dat hoogstwaarschijnlijk doordat jouw waarden in het gedrang komen. Zo kan bijvoorbeeld het werken voor een baas niet goed (meer) voelen, omdat vrijheid een belangrijke waarde is voor jou.

Als jij je bewust bent van jouw persoonlijke waarden, kun je verklaren waarom je doet wat je doet. Waarden zijn van invloed op de keuze van je vrienden en je partner, de spullen die je koopt, de interesses die je hebt en de manier waarop je de dingen doet zoals je ze doet. Daarom kan bewustwording van jouw waarden, in welke context dan ook, duidelijkheid scheppen.

Wie haar persoonlijke waarden kent en weet te leven volgens die waarden, ervaart meer levenskwaliteit. Mensen die waardegericht leven accepteren zichzelf meer, hebben betere relaties en ervaren meer grip op het leven.

Bewust zijn van je waarden kan helpen om richting te geven aan je leven! Daarom vind ik het belangrijk om waardeonderzoek een belangrijk onderdeel te laten zijn van coaching. Wil je onderzoeken wat jouw waarden zijn neem dan contact met mij op.

Waarden