Waardering, erkenning en vertrouwen


waardering erkenning en vertrouwen

Vandaag kwam ik de volgende tekst tegen: Wat als we de bestaande 3R’s, rust, regelmaat en reinheid, aanvullen met waardering, erkenning en vertrouwen?

Zijn waardering, erkenning en vertrouwen niet ook basis (voor)waarden voor een leven wat veel van ons nastreven? En het mooie is dat ze alles 3 zo waardevol zijn naar jezelf en naar een ander.

Je kind waarderen als hij je zomaar, zonder dat je het gevraagd hebt, meehelpt met koken, gaat vanzelf. Maar jezelf waarderen als je even naar jezelf luistert en dus even een rustmoment pakt is veel lastiger. Trots zijn op je vriendin en haar erkennen omdat ze een belangrijke keuze in haar leven gemaakt heeft gaat vanzelf. Maar een behoefte in jezelf erkennen en ruimte geven is veel lastiger. Je partner vertrouwen wanneer je de liefde bedrijft gaat vanzelf, maar op je eigen intuïtie vertrouwen en van daaruit je leven vorm geven is veel lastiger. M.a.w. iemand anders dichterbij laten komen kan lastig zijn, maar jezelf dichtbij laten komen soms nog lastiger.

En toch is dat vaak de eerste stap die nodig is om je dromen en wensen te verwezenlijken en waar coaching zich opricht. In contact met jezelf m.b.v. waardering, erkenning en vertrouwen.