• darkblurbg

Werk jij als coach of als leidinggevende met teams? Wil je leren om teams inzichten te geven en zich te laten ontwikkelen? Wil je verandering creëren? Wil je teams inspireren, motiveren en bewustzijn ontwikkelen zodat het team gaat samenwerken, doelgericht is en in beweging komt? Dan is deze opleiding wat je zoekt. Deze opleiding wordt verzorgt door Balansgroep.

 

Wat leer je in de Opleiding Teamcoaching

In deze opleiding wordt kennis rondom teamdynamiek behandeld en leer je hoe je een team in beweging kan krijgen om bijvoorbeeld de vicieuze cirkel van weerstand te doorbreken. Je leert het team eigen verantwoordelijkheid te laten nemen en efficiency te creëren. Je leert oorzaken, gevolgen en oplossingen binnen een team te begrijpen en passende interventies toe te passen.

Jij leert je eigen ontwikkelpunten, valkuilen en belemmeringen als teamcoach kennen en hiermee om te gaan als een professional en je hierin te ontwikkelen. Je doet ervaring op binnen de setting van de opleiding en je gaat aan de slag met een eigen team om ervaring op te doen.

Programma

 • 5 lesdagen, oefening met eigen team, intervisie en
 • Start 2 x per jaar in Zie voor actuele data www.balansgroep.nl

Onderwerpen

 • Inventarisatie ontwikkelpunten team
 • Basisprincipes groeps- en teamontwikkeling
 • Teamanalyse adv de 4 elementen
 • Bovenstroom en onderstroom
 • Basisprincipes voor een zelf organiserend team
 • TA en dramadriehoek binnen teams en werken met teamscripts
 • Overdracht binnen het team en eigen overdrachtsthema’s in begeleiding
 • Het Taakrijpheidsmodel van Bruce Tuckman
 • Weerstand en overdracht binnen teams
 • Verbindende communicatie en omgaan met conflicten

Diplomering

Het volgen van alle opleidingsdagen en het voltooien van alle praktijkopdrachten op kwalitatief voldoende niveau leidt tot het verkrijgen van het diploma teamcoaching.

Kosten

De kosten voor de opleiding Teamcoach zijn € 1550,-. Dit is inclusief arrangementskosten, intervisie, supervisie en studiebegeleiding. Het bedrag is exclusief de aanschaf van verplichte boeken. De opleiding is vrijgesteld van BTW.

Lesmateriaal:

Een hand-out per lesdag, een digitaal pakket werkbladen en toegang tot de online portal.

Voor wie:

Voor managers, coaches en leidinggevende die de nodige basis en praktische ervaring hebben in het coachen en /of het werken met teams.

Studiebelasting:

De studiebelasting voor deze opleiding kom op ongeveer 75 uur. Het betreft de lesdagen, het bestuderen van het lesmateriaal, het lezen van boeken, het uitvoeren van coachtrajecten met een team, het maken van verslagen, intervisie en supervisie.

Trainer

Margot Verduin,

Margot komt uit het bedrijfsleven waar zij werkzaam was als manager bedrijfsvoering waar zij haar passie voor coaching ontdekte. Zij heeft toen haar eigen coachbureau opgezet en werkt nu als zelfstandig coach voor zowel individuele coaching als teamcoaching. Daarnaast is zij trainer bij Balansgroep voor de opleiding tot professioneel coach en teamcoaching.

Leslocatie: Driebergen

Kennismaken en open dag

Maak kennis met ons, onze werkwijze op een van onze open dagen of neem contact op voor een kosteloos kennismakingsgesprek. Deze training wordt verzorgt door Balansgroep. Dus neem voor meer informatie contact met mij op met Balansgroep.