• darkblurbg
  Waarden
  training over jouw waarden als leidraad

"Stel, er is een hiernamaals en je mag 1 herinnering meenemen, welke is dat en waarom?"

Jouw antwoord op deze vraag zegt iets over wie je bent, waar je voor staat en wat voor jouw belangrijk is. Waarden vertellen iets over hoe je in het leven staat. Het zijn belangrijke of waardevolle idealen en overtuigingen. Ze vormen je basis en leren je jezelf en je omgeving te begrijpen.

 

Verdiepingsmodel

Wist je dat er een top 5 is van "regrets of dying"?

1. de moed hebben om meer trouw en loyaal aan jezelf te zijn

2. minder hard werken en meer genieten

3. vaker naar mijn gevoelens luisteren

4. meer tijd en contact met de mensen om mij heen

5. meer mezelf toestaan om gelukkig te zijn

 

Het gaat over dat wat echt belangrijk voor je is. Jouw waarden. Door je bewust te zijn van je waarden werk je op alle niveaus van het verdiepingsmodel. Het resultaat hiervan is dat je in staat bent actie te nemen richting jouw idealen.

 

In deze 1-daagse training leer je wat waarden zijn en hoe je waarden kunt integreren in een coachtraject en kunt koppelen aan diverse coachtools. Je leert mensen helpen om tijdens hun leven te ontdekken wat er voor hen werkelijk toe doet, zodat ze kunnen met beginnen met het einde voor ogen en later niet op hun leven terug hoeven te kijken met spijt. 


Daarbij komt het volgende aan bod:

 • Wat jouw waarden zijn als coach
 • De invloed van jouw waarden op jouw rol als coach en op je ethisch handelen
 • Hoe je een waardenonderzoek kunt doen bij je coachee
 • Hoe waarden jou en je coachee richting geven
 • Hoe kan je je waarden vastleggen zodat ze voor je gaan leven
 • Hoe je waarden kunt vertalen naar gedrag en behoeften
 • Hoe je concrete acties kunt koppelen aan waarden

Hoe: Je krijgt theoretische onderbouwing en aan de hand van praktijkopdrachten ervaar je eerst zelf hoe het is om met jouw waarden te werken. Vervolgens leg je de link naar praktijk voor het werken met de coachee. 

Voor wie: Deze training is bedoeld voor coaches die verdieping willen aanbrengen door waarden te verweven in coachtrajecten.

 

Waardenkaarten
Ontdek je Waardenkaarten-spel voor coaches

Bij deze training ontvang je het Ontdek je Waardenkaarten-spel ter waarde van € 18,50 excl. 21% btw. Het spel bevat 50 fotokaarten met waarden en kan in verschillende spel- en gespreksvormen worden ingezet. Het spel is ook los te bestellen via het bestelformulier. Bij het bestellen vanaf 1 spel bedragen de handling- en verzendkosten €6,95. Vanaf 4 tot en met 10 spellen bedragen de handling- en verzendkosten €11,95.Praktisch

Deze 1-daagse training wordt gegeven op:

 • Dinsdag 21 november 2023
 • Vrijdag 9 februari 2024

Tijd: Van 09:30 tot 16:30 uur

Locatie: ZonderMeer Coaching, Laarweg 36 in Bennekom

Parkeren: gratis parkeren in de omgeving

Prijs incl. lunch en materiaal: € 245,00 excl. 21% BTW

Groepsgrootte: maximaal 8 deelnemers

 

Klik hier om je aan te melden via het aanmeldformulier.

Je bent van harte welkom!

 

Ik neem je graag mee met het verhaal over een coachee waarbij het werken met waarden voor haar een belangrijk verschil gemaakt heeft. Bekijk hieronder het filmpje. 

Hieronder klantervaringen

Marjolien 12-11-2022: Ik heb de training “Je waarden als leidraad” recent bij Margot gevolgd en wat een ontzettend mooie en interessante training! Praktisch trainingsmateriaal en gedegen opgezet. En bovenal, Margot daagt je uit om naar jouw diepere waarden op zoek te gaan. Deze training heeft mij inzicht gegeven in mijn diepere laag waarden die voor mij echt belangrijk zijn als coach. Deze training heeft mij geleerd om mijn diepere waarden toe te passen in combinatie met alle tools die ik als coach al gebruik.
Het stelt mij in staat om coachees nog waardevoller te begeleiden door die diepere laag in hun waarden naar boven te halen. Zodat zij hun keuze kunnen maken vanuit die diepere waarden. Deze training is een echte aanrader voor iedere coach!


Peter 01-05-2022: Onlangs bij Margot de training “Je waarden als leidraad” gevolgd. Tijdens deze training ben ik op zoek gegaan welke waarden voor mij belangrijk zijn als coach en als mens en hoe ik deze als coach in de praktijk kan toepassen.
Het was een zeer leerzame en inspirerende dag. Het is mooi en waardevol om te zien hoe Margot me telkens weer weet uit te dagen om nog dieper op zoek te gaan naar wat mijn belangrijkste waarden zijn. Voor mij heeft het opgeleverd dat ik me nog beter in staat voel om coachees te begeleiden en inzicht te geven hoe waardevol het is om inzicht te hebben in je belangrijkste waarden. Deze kunnen dan leidraad zijn in de keuzes die je in het leven, werk etc. maakt. Wat mij betreft een aanrader voor iedere coach!

Peter heeft zijn ervaring ook in het filmpje hieronder gedeeld.