Opleiding tot professioneel coach


margot verduin trainer

Opleiding tot professioneel coach

Overweeg je om coach te worden of werk je als HR of leidinggevende en wil je weten hoe je medewerkers en jezelf echt kan helpen?

Jaren geleden heb ik zelf de opleiding gedaan tot professioneel coach. Ik had in de organisatie een rol waarbij veel mensen bij mij aan kwamen kloppen. Wat ik deed was eigenlijk intuïtief helpen.  Het voelde niet helemaal juist en ik wilde me graag verder ontwikkelen om “echt” te kunnen helpen vanuit een stevigere theoretische basis.

Ik ben de opleiding tot professioneel coach bij Balansgroep gaan volgen. En ik kan je vertellen, die basis is veel breder en dieper geworden dan ik ooit kon verwachten. Een combinatie van kennis vergaren, ervaring opdoen en daarmee vertrouwen krijgen en enorme stappen maken in mijn eigen ontwikkeling als mens. Een intensieve fase, soms in gevecht met mezelf, maar wauw, wat een kik toen ik na een jaar mijn opleiding afrondde. Zoveel kennis en vertrouwen en zoveel inzichten in mezelf en mijn omgeving.

Inmiddels heb ik het voorrecht om deze training zelf te mogen geven bij Balansgroep.  En ik meen echt dat dat een voorrecht is. Het is zo bijzonder om de studenten zoveel ontwikkeling mee te geven en dat telkens van zo dichtbij mee te maken. Als de opleiding afgerond wordt staan er mensen die zich bewust zijn van zichzelf, die weten wat ze willen en hoe ze hun doelen kunnen bereiken en die dichterbij zichzelf gekomen zijn. En dat alles heb je nodig om een goede coach te kunnen zijn, ieder op zijn eigen manier.

Wil je zelf ook zulke stappen maken in je persoonlijke ontwikkeling en je ontwikkeling als coach? Of zoek je een theoretisch kader om je rol te professionaliseren? Neem dan contact met mij op of bezoek de site van Balansgroep: www.balansgroep.nl Echt een aanrader!