Hoe zou het zijn als jij “echt” communiceert?


Hoe zou het zijn als je “echt” communiceert? Echt luisteren en vervolgens zeggen wat er toe doet. En dat dan naar jezelf, naar je familie, naar je collega’s, je baas, je medewerkers uitspreken. Wat zou er dan veranderen?

Misschien ontstaat er wel chaos bij jezelf of om je heen. Misschien weet je dan helemaal niet wat je in jezelf hoort en wat je tegen de ander zeggen wil. Logisch toch. We zijn gewend om op hoge snelheid te leven en dan ook nog eens gewenst gedrag te vertonen. Blijft er dan nog ruimte over om de tijd te nemen om te luisteren achter de gesproken woorden? Dit is wat ik steeds vaker tegenkom in mijn coachpraktijk. Of het nu iemand is met een loopbaanvraag of een team dat niet goed functioneert, heel vaak komen we in gesprekken terecht bij¬†“echte communicatie”.

Hier begint mijn werk als coach. Even stil staat de tijd stil. Bewust worden van wat er in jou, en in je omgeving gebeurt, welke (vaak onuitgesproken) behoeftes er zijn. Vervolgens kun je met tools die bij je passen weer stappen maken om authentiek te communiceren.

Als je dit niet doet kunnen gevolgen¬†bijvoorbeeld zijn: stress, een negatief zelfbeeld, een scheve verhouding met je partner of met je collega’s of binnen het team waarin je werkt, het gevoel hebben niet echt te leven.

Als jij wilt ontdekken hoe jij “echt” wil en kan communiceren met jezelf en met je omgeving, neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

echte communicatie