Uit je comfortzone


Comfortzone

Comfortzone: situatie waarbinnen je je veilig en ontspannen voelt. Dat betekent nog niet dat je je ook gelukkig voelt in de comfortzone. Groei ontstaat vaak als je uit je comfortzone durft te stappen. Geluk is vaak een combinatie van comfortzone en de zones daarbuiten. De zones van leren en groei. Daarvoor moet je welk vaak de zone met angst overwinnen.

Hieronder een aantal tips die je helpen om uit je comfortzone te stappen.

1. Maak kleine stapjes

Heb jij een droom? Geloof dat het haalbaar is en maak het haalbaar. Het is beter om met kleine stapjes te beginnen. Je durft het daarmee aan en dan ga je het waarschijnlijk ook doen.

2. Discipline

Probeer jezelf te “dwingen” om iets te doen wat je emoties en lichaam het liefst willen vermijden. Besef je dat het je angst is die je belemmert.

3. Open je mind!

Heb geen verwachtingen, maar wees wel heel duidelijk in wat je wel en niet wenst. Dan word je ook niet teleurgesteld. Wees mild voor jezelf en zie wat je doet als een leerproces.

4. Deel je plannen

Vertel je omgeving enthousiast wat je graag wil en gaat doen. Hardop uitspreken doet wat met je en zo kan je omgeving je helpen.

5. Kijk van te voren wat tegenslagen kunnen zijn

Kijk van te voren wat tegenslagen kunnen zijn en waar je tegenaan kan gaan lopen. Bedenk je ook vast hoe je hier dan mee om wil gaan en welke hulp je bijvoorbeeld kan gebruiken.

Accepteer dat wat er is, laat los wat is geweest en heb vertrouwen in wat kan zijn.

6. Vertrouw op jezelf

Vaak hebben mensen een mening. Als jij daar gevoelig voor bent zal je niet doen wat je wilt doen.

7. Zet je perfectionisme opzij

Perfectionisme kan ook goed zijn, want hiermee wil je het beste uit jezelf halen. Als je nooit tevreden bent over wat je doet,  dan wordt het een probleem. Wat is tenslotte perfect? Leg de lat voor jezelf niet te hoog. Zeg tegen jezelf: “ik leer door het te doen”.

Waar wacht jij op? Het is nooit het juiste moment dus wacht daar niet op. Je kunt blijven wachten op het perfecte moment, dat komt misschien wel nooit. Doe NU wat je echt graag wilt doen. Persoonlijke coaching kan je hierbij helpen.